Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 Mor ve Ötesi'nin 2001'de yayınlanan 2. albümü Gül Kendine. Belirli aralıklarla dinlerdim içindeki şarkıları. Ama asıl nasıl aklıma geldi derseniz, Youtube'da Paptircem isimli kanalın yaptığı Mor ve Ötesi Potpörisi. Detayını da şuradaki yazıdan ulaşabilirsiniz. 



2000'li yıllar, bir çok alternatif rock grubuna ev sahipliği yaptı diyebiliriz. Bu birçok grubun birçok başarılı albümü ve şarkısı oldu. Bu yaygınlığı tetikleyen ve ön ayak olan bir çok şey var tabi ki. Ama bence bu albüm onlardan bir tanesi. 

Albüm'de güne başlar gibi kahveyle başlıyor. Bir çok hit parçaya ev sahipliği yapan bu albüm bir hit ile, Daha Mutlu Olamam ile başlıyor.  Akılda kalıcı melodi ve takip edilesi sözler ile şarkı hemen sizi sarıyor.


Gül Kendine albümde bir diğer çok sevdiğim şarkı. Bir nesle sözlerini ezberleten şarkılardan. Özgün, yaratıcı sözleri ve müziği ile üzerinden 20 yıl da geçse dinlemekten sıkılınmayacak bir şarkı. 


İlk defa gizli şarkının ne olduğunu öğrendiğimiz albüm sanırım bu albüm. Son şarkının son 2 dakikasında grubun bas gitaristi Burak Güven'in seslendirdiği iyi isimli bir gizli şarkı da mevcut. 


  1. Daha Mutlu Olamam
  2. Doğru Yanlış
  3. Gül Kendine
  4. Hayat
  5. Hep Aynı
  6. Eksik
  7. Orda Durma
  8. Gece
  9. Bazen
  10. Canlı Yayın
  11. Bir
  12. İyi 


12 güzel parçadan oluşan ve nostalji kokan bu albümü bize hatırlattığı için Paptircem'e ve bu albümü hazırlayan, emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim. 


Diğer albüm incelemeleri için buraya tıklayabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib