Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 Cluedo oyunu vizyonda nasıl olur diye merak edenler? Bir de bunun zengin bir kadro ile çekildiğini düşünürsek nasıl olur? O zaman gelin birlikte Knives Out filmini inceleyelim.

 


Cluedo oyunundan bahsederek giriş yaptığımız için artık herkesin malumu; filmde bir cinayet var ve katilin kim olduğu, cinayeti nasıl işlediği bulunmaya çalışılıyor. Bunu araştıran kahraman da, polise danışmanlık hizmeti vermek üzere tutulmuş dedektif rolündeki Daniel Craig.


Film öncelikle sağlam kadrosuyla ümit vaadediyordu izlemeden önce. Kimler yok ki: Chris Evans nam-ı diğer Captain America, oskar ödüllü Christopher Plummer, IT filmiyle yıldızı parlayan Jaeden Martell, Hollywood sinemasında da dünya sinemasında da sıkça gördüğümüz Ana de Armas, sıradışı senaryosuyla ilgimi çeken Get Out filminden tanıdığım LaKeith Stanfield...

Karakterler üzerinde kafa yormuşlar her şeyden önce. Sadece kardoyu doldurup gerisini boş vererek, mantık hatalarıyla, yok sayılan fizik kurallarıyla, karakterlerin istenmeyen sonu engellemek için hiçbir şey yapmamasıyla bizi yoran bir film ortaya çıkarmadıkları için teşekkür etmek istiyorum. Son zamanlarda, şive komedisi ucuzluğundaki aksanları bir kenara bırakırsak kolay kolay filmlerde karakterlere nadir rastlanan aksanlar vermiyorlar mesela. Hem kızıp hem de bizi eğlendirecek şekilde ilgimizi çeken karakterlere de rastlamıyoruz. Bu filmde bunları görmek çok hoşuma gitti. Hatta sırf bu konu için filmi durdurup ne kadar beğendiğimizi konuştuk seyrederken.

Kadronun bu ağırlığına rağmen filmin bütçesi 40.000.000$. Neredeyse, oyuncular senaryonun eğlencesine inanarak fedakarlık yapmış gibi geldi bana. Ve sonuç da; beklenen hatta beklediklerinin de üstünde olmuş diye düşünüyorum. Dünya genelinde 310.000.000$ getiren film bununla da kalmamış, daha çekilmeden, Netflix 2 ve 3. filmine 400.000.000$ ödemiş. İnanılmaz başarı!


 
 
 
Ağızda bıraktığı kalite tadıyla oturup keyifle izleyebileceğiniz bir film. Umarım 2. ve 3. film de aynı şekilde olur. Merakla bekliyorum!


Diğer film incelemelerimiz için buraya tıklayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib