Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Stowaway bu aralar Netflix'te çokça karşınıza çıkan, uzay temalı, Imdb'de hak ettiğinin altında puan almış bir film. 



Son yılların klişesi olan, Mars'a yolculuk yapan insanları ve insanların bu yolda yaşadıklarını anlatan bir senaryo. Ancak, gemiye kaçak bir yolcu girmesiyle bize ilk farklılığı sunuyor. Bence ikinci özgünleştiren öge; karakterlerin gündelik hayatlarının ele alınış biçimi.

Uzay gemisi mürettebatının gündelik yaşamlarında karşılaştıkları fiziki şartları daha derinlemesine ele alınmış olması beni bu filme bağlayan sebeplerden biri oldu. Dünya'nın kütle çekiminden kurtulabilmek için ulaşılması gereken kaçış hızı olan 11 km/sn. hızın yolculara hissettirdikleri ve verdiği yorgunluk, yapay yer çekimi oluşturabilmek için geminin kendi ekseni etrafında dönmesinin vermiş olduğu baş dönmesi, yolculuk sırasında hayatı idame ettirebilmek için gerekli gıda ve oksijen miktarı gibi detaylar daha çok var. Bu fiziki etkilerin yanında psikolojik etkiler de ele alınmış: Yolculuk sırasında günlük hayati rutinin dışında, mesleki bir meşgale zorunluluğuna da değinilmiş. Gerçekliğe ve bilime yakınsayan bu senaryo bence bu filmin puanını yükseltiyor. 

Oyuncu kadrosunda Lost'u seyredenler için nostalji yaşatacak bir seçim var. Lost'un uzak doğulu, gergin ve tutucu karakterini canlandıran Daniel Dae Kim de oynuyor. Tabi bu filmde canlandırdığı karakterin aksanı ve barındırdığı kültür ile çok farklı bir noktada. Bence bilim adamı karakterini sindirmiş ve güzel yansıtmış. Bir önceki film incelememin konusu olan Knives Out filminde rol alan Toni Collette de var. İlk iki incelememde de olması tamamen tesadüf 😊 yoksa biraz antipatik bile buluyorum kendisini. Bu filme de çok sırıtmayan bir oyunculuğu var diyebilirim. Ve hepimizin görmeye aşina olduğu, bazen yılda 6 yapımda birden görev alıp seçiciliği konusunda bizi hayretlere düşüren Anna Kendrick de var. Bu özelliği yüzünden zaten çok bir beklentimiz yok ancak, Toni Collette'ye yaptığım "çok sırıtmayan bir oyunculuğu var" seviyesinde bile değil sanırım.


 


Özet olarak film artıları ve eksileri olan bir film. Ama ortalama bir izleyici bakış açısıyla, zaman aksın diye gözünün içine baktığımız filmlerden değil. Bence güzel, keyifli vakit geçirilebilecek bir film. Metascore'u 62 fena değil ama Imdb'deki 5.6 dan fazlasını hak eden bir film.


Diğer film incelemelerimiz için buraya tıklayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib